Platformlarımız
FEMIN UP Derneği olarak organizasyonumuzu “topluluk temelli” bir bakış açısı ile oluşturduk. Cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları, dijital şiddet, hukukta toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsiyete dayalı sanata ve kültürel faaliyetlere erişim, adalete erişim, iş yaşamında kadın, mülteci kadın hakları gibi birçok alanda uzman olarak çalışan aktivistlerin platformları ile çalışıyoruz. Tüm bu sorunlara hak temelli bir biçimde yaklaşıyoruz. İlgili alanlarda savunuculuk ve izleme faaliyetleri düzenliyor olacağız.

FEMIN UP; cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarına erişimi güçlendiren “Regl Çemberi” girişimi ile, cinsellik tabusunun toplumda inşa ettiği ayrımcılığın toplumsal cinsiyet eşitsizliği çarpanıyla ivmelenen kamusal bir görünürlük krizi olan “regl görünmezliği” kavramını merkeze alan bir dayanışma ağını temsil eder.
FEMIN UP; Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) tarafından kurulmuş toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirici bir kariyer destekleme programı olan “FemWorks” ile ile işbirliği yaparak küresel ekonomide “ikiz dönüşüm” olarak adlandırılan dijital ve yeşil dönüşüme uyum sağlamayı ve iş dünyasında Ne İstihdamda Ne Eğitimde (NEET) genç kadınların istihdam olanaklarına erişimini iyileştirmeyi hedeflemektedir.
FEMIN UP; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kültür ve sanat dünyasındaki yansımalarıyla mücadele eden özerk bir yapıda olan ‘Orangender’ girişimi ile turuncu ekonomide cinsiyet eşitsizliğini azaltmaya katkı sağlama, kültürel ve sanatsal faaliyetlere cinsiyete dayalı ayrımcılık sebebiyle erişemeyen bireylerin katılımını teşvik etme vizyonunu taşır.
FEMIN UP; toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede bir adım daha ileri giderek özerk bir yapıda olan “Law Inequality” platformu ile adalet sisteminin cinsiyet eşitliği açısından nasıl işlediğini inceliyor, adalete erişim hakkını savunan ve bu alanda ihtiyaç duyulan değişimi teşvik eden bir sivil girişimi temsil ediyor.
FEMIN UP; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin dijital şiddet araçları ile yeniden üretilmesiyle mücadele edebilmek adına özerk bir yapıda olan “Çevrimiçi Şiddeti İzliyoruz” platformu ile cinsiyete dayalı şiddetin dijital platformlarda nasıl işlediğini izleyen, bu konuda savunuculuk yapan, kamuoyu oluşturan, çevrimiçi alanlarda çalışan özel sektör temsilcilerine ve karar alıcılarına eşitlik ve güvenliği teşvik eden bir inisiyatifi temsil eder.
FEMIN UP; mülteci, göçmen, sığınmacı, geçici koruma altındaki kadınlar ve kız çocuklarının toplumsal cinsiyet eşitsizliği sebebiyle derinleşen sorunlarını özerk bir yapıda olan “İzmir’de Mülteci Kadın Meclisi” ile, öz-örgütlenme modelini kullanarak çözmeyi amaçlayan bir sivil inisiyatifi temsil ediyor.
Proje fikriniz mi var?
Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısı ile sunmak istediğiniz ve Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bir proje fikriniz var ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sizinle tanışmak bizi çok mutlu edecektir!
